Biologische Zeevenkel

Vorige Artikel 10 van 10
€ 14,50

Kritamos is een oud en waardevol ingrediënt in het dieet van de kustvolkeren van de Middellandse Zee, voor het eerst ontdekt door de oude Grieken. Het is geëvolueerd als een plant die in extreme omstandigheden overleeft en zo een unieke en waardevolle cocktail van ingrediënten heeft ontwikkeld.

Hoewel de Griekse eilanden ooit de culinaire provincie Kritamos waren, wordt het nu steeds bekender bij chef-koks en restauranthouders over de hele wereld, met name stedelijke centra met Griekse toprestaurants, waarvan de eigenaren het naar hun keukens laten verschepen.

Kritamos wordt op dezelfde manier gepekeld als kappertjes; alle delen van de plant - stengels, bladeren en zaaddozen, behalve de bloem - kunnen op deze manier worden bereid voor later gebruik als smaakstof in salades. Wanneer het wordt ingelegd in azijn zoals deze zeevenkel verandert het aroma en de smaak, maar het voegt nog steeds een interessante dimensie toe aan een aardappel- of tomatensalade.

Volgens de laatste bevindingen van wetenschappers:

100 gram kritamo dekt de dagelijkse dosis vitamine C die we nodig hebben.
Kritamos-bladeren zijn rijk aan meervoudig onverzadigde omega-3- en omega-6-vetten
Het plantenextract heeft een sterke antioxiderende, antibacteriële, schimmelwerende en vaatverwijdende werking.
Het gehalte aan chlorogeenzuur is de beste bondgenoot in de strijd tegen zwaarlijvigheid.
Het bevat kininezuur, een belangrijke fenolische verbinding die wordt gebruikt bij de vervaardiging van Tamiflu, een medicijn tegen griep.

Inhoud: 190 gr.

© 2012 - 2022 De Kretawinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel