Griekse olijven-tapenade met bottarga

Vorige Artikel 6 van 9 Volgende
€ 16,00

Voor de fijnproevers ! deze tapenade van biologische kalamata olijven met Bottarga noemt men ook wel de Greek Caviaren dan ook met recht een bijzondere delicatesse. heerlijk als spread !

Bottarga, avgotaraho in Grieks, is een ambachtelijke product van de eitjes van de harder, de tonijn of de zwaardvis.

Als eerste verwijderen ze het zakje met de kuit van de vis. Daarna volgt het wassen en masseren totdat alle lucht weg is ontsnapt. Vervolgens zouten ze de zakjes en laten ze voor 45 tot 90 dagen in de lucht drogen.

Het eindresultaat is een harde tablet met een langwerpige vorm en amber kleur.

Dit culinaire juweeltje zowel hartig als delicaat. Daarnaast heeft het een verrassend zachte textuur en een lange nasmaak van citrus.

Inhoud: 170gr.

  • 15% Superieur bottarga van mul kuit
  • Kalamata olijven
  • Gerijpt in de Griekse zon
  • Vrij van pesticiden, kleurstoffen en conserveringsmiddelen
  • Rijk, rokerig & hartig
© 2012 - 2021 De Kretawinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel