Over ons

                              

yannis in zijn vouves

De oudste olijfboom ter wereld staat in Vouves, mijn geboortedorp op Kreta.

  • Hoe belangrijk is eten voor de Kretenzer !

Voor Kretenzers is het eten nog een belangrijke bezigheid ! Het is een deel van leven waarvan men moet proeven, genieten en het liefst zo lang mogelijk duurt.

Ik ben Yannis en woon al bijna 30 jaar in Nederland en 25 jaar in de horeca werkzaam geweest. Ik ben geboren op Kreta, district Chania in het dorp Vouves, bekend omdat daar de oudste olijfboom ter wereld staat. Ik ben als het om eten gaat nog steeds een Kretenzer want die geniet van eten, praat over eten of gaat eten. 

Wist u dat de bevolking van Kreta de hoogste gemiddelde levensduur heeft !

Het geheim is te zoeken in de traditionele Kretenzische keuken en in de basis ingrediënten die worden gebruikt zoals het veelvuldig gebruik van Kretenzische olijfolie, fruit en heel veel brood (Kretenzisch brood genaamd paximadi). De Kretenzer geniet van het leven, eet nooit alleen en drinkt 1 à 2 glazen rode wijn per dag. Het eetpatroon samen met de leefwijze hebben er dus toe bijgedragen dat de inwoners van Kreta dus de hoogste gemiddelde levensduur hebben!

Genieten van pure en gezonde producten en het gemis ervan op de Nederlandse markt, hebben er toe geleid dat ik nu al deze heerlijke producten rechtstreeks uit Kreta importeer.

Mijn hele familie woont op Kreta en zij zorgen voor onze olijfboomgaarden, gelegen in de heuvels bij Vouves. Elk jaar worden onze olijven geoogst en vervolgens geperst en geven dan de heerlijkste olijfolie. Een deel van de olijven wordt niet gebruikt voor olijfolie maar deze worden in zeezout van de rotsen nabij Kolymbari gelegd, met recht een delicatesse deze olijven in zout.

Mijn neef Manolis karavitakis heeft Pontiakana een nabij gelegen dorp grenzend aan Vouves een wijngaard waar hij heerlijke volle rode en witte wijnen maakt. Wij hebben deze unieke wijnen dan ook naar Nederland gebracht zodat ook u kunt genieten van deze wijn waarvan de druiven zijn gerijpt onder de Kretense zon. Veel van onze producten zijn afkomstig van hard werkende kleine ondernemers, waarvan sommige familie. 

Wij kennen al onze leveranciers persoonlijk en kunnen vaststellen dat zij met liefde en veelal met natuurlijke ingrediënten ons authentieke producten leveren. 

Ik hoop dat u zult genieten van al deze authentieke producten zoals onze speciale wijnen, de hoge kwaliteit olijfolie, olijven, het gezonde brood van Kreta paximadi, de heerlijke zoetigheden, bijzondere delicatessen, originele thee en kruidensoorten, de echte lokale drank tsikoudia en rakomelo. Ook hopen wij u te verrassen met onze unieke cadeaus.

Mocht u vragen hebben over onze producten, of u bent op zoek naar een bepaalt product neem gerust contact met mij op info@dekretawinkel.nl en wellicht kan ik u van dienst zijn.

 

Yannis Kapnisakis

 

 

 

 

© 2012 - 2023 De Kretawinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel